Más anyagi és lelki helyzet elé nézünk - interjú Tóth Lajossal

Magó Botond
Sales vezető
2020. március 26.
Megosztás

„Hogy sérülések nélkül át tudjuk vészelni ezt az időszakot, egy teljesen más szemléletet kell magunkra öltetünk.” Táv-interjú sorozatunk második részében Tóth Lajost, életvezetési tanácsadót és a Lélekkávézó alapítóját kérdeztük.

Tóth Lajos életvezetési tanácsadó

Ki Tóth Lajos? Hogyan mutatnád be önmagad 5 szóban vagy egy bővített mondatban?
Hello, Tóth Lajos vagyok. Életvezetési tanácsadó, illetve egy olyan online „kávézó” alapítója, ahol mélyebb kérdésekkel is foglalkozunk. Rajongok a hivatásomért. Azért a hivatásért ahol lehetőségem van megmutatni, hogy az emberek mennyire különlegesek. Hogy hogyan tudják megtörni az életük kevésbé jó forgatókönyveit, sémáit, hogy végre boldogok lehessenek a bőrükben.

Emberileg hogyan éled meg napjainkat?
Nehezen. Segítő munkám egyik alapja az a meggyőződésem, hogy amire van ráhatásunk, azon tudunk változtatni. De ma olyan helyzettel kell megküzdenünk, amire csak csekély hatással vagyunk. Ezért most, hogy sérülések nélkül át tudjuk vészelni ezt az időszakot, egy teljesen más szemléletet kell magunkra öltetünk.

Hogyan éled meg szakmailag?
Szakmailag egy teljes átalakulás, az eddigi problémák, elakadások átalakultak az embereknél. A stressz, az aggódás, a pánikhangulat, a diszkomfort érzések, és a megértés hiánya szorongást eredményezett a lakosság nagy részében. Meglátásom szerint több embert fognak elérni az olyan szociális nehézségek, mint például párkapcsolati problémák. Ez némi aggodalommal tölt el, de teszem, ami tőlem telik, segítek, akinek csak lehet.

Hogyan kezeled a kialakult helyzetet a munkád során, csak az ami publikus?
Szerintem, a segítők munkáknak az előttünk álló pár hónapban óriási szerepe lesz az emberek életében. Nem lehet ugyan azokat a szolgáltatásokat nyújtani, mint a járvány előtt. Egyrészt mert az ügyfelek nem olyan anyagi és lelki helyzetben vannak. (nagyobb a baj kevesebb a bevétel). Etikai és morális döntéseket hozva, csak online foglalkozom emberekkel, egy átalakult "árazással", oktatási anyagokkal.

Milyennek látod az általad képviselt szervezetet 3 - 6 hónap múlva?
Egy krízis helyzettel megküzdött szervezetnek, aki az esetleges későbbi krízisekre jobban felkészül. A megélt terhek által szerzett széleskörű tapasztalattal, könnyebben küzd meg a jövő kihívásaival.

Mit üzennél annak, aki most nem tudja mihez kezdjen?
Dolgozz a rezilienciádon, azaz fejleszd a rugalmasságod, ellenállásod, és az emberséged, mert ahogy napjainkban úgy a jövőben is szükség lesz rá. Hogy gyorsan visszakapd az eredeti állapotod, a nehéz élethelyzetek átélése után.

A fotó forrása itt tekinthető meg.

Megosztás

Magó Botond
Sales vezető
2020. március 26.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

A megmaradás a tét - interjú Gulyás Józseffel

"Rá kellett jönnöm, hogy a fontosnak vélt ügyek néha két mondattal telefonon vagy online is elintézhetők." Táv-interjú sorozatunk első részében Gulyás Józsefet, a KKVHÁZ vezetőjét kérdeztük.

Magó Botond
Sales vezető
2020. március 25.

Együtt, de mégis külön

Először is tisztáznunk kell, a home officeban dolgozóktól nem elvárható a szigorú irodai 9-től 17 óráig tartó munkaidő. Ez a munkarend egyszerűen nem így működik. Mivel az emberek nem ugyanabban az irodában tartózkodnak, nem ugyanabban az időszakban töltik le a 8 órás munkaidejüket, így nehezebb a projektek összehangolása. Ezért szükséges, hogy határidőket szabjunk és szigorú adminisztrációt vezessünk az elvégzendő feladatokról. Ezeket a koordinációkat betartva gördülékenyen tud haladni a munka.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. március 24.

Egy értékesítési vezető meglátásai a kialakult helyzetről

Magó Botond vagyok! Több, mint 10 éve vállalkozó, és ennek az időszaknak több, mint a 90% -át teljesítménybéres tanácsadóként, értékesítőként végeztem. Pénzügyi és IT területen is sikeres lehettem, amiért hálás vagyok. Voltam iroda és ügyvezető, területi értékesítési vezető, business coach, de bármerre is sodort az élet mindig értékesítési területen maradtam.

Magó Botond
Sales vezető
2020. március 23.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét